duminică, 11 aprilie 2010

Bunul simt a murit!

DRAGĂ PRIETENE (Ă)
Este o mare tristeţe pentru noi să fim parte a decesului unui foarte drag prieten care se numea ... BUNUL SIMŢ.
Şi care a trăit mulţi ani printre noi.
Nimeni nu-i cunoştea cu precizie vârsta deoarece registrul în care era consemnată naşterea sa a fost declasat cu mult timp în urmă din cauza prea marii sale vechimi.
Noi însă ne amintim bine de el, mai ales prin remarcabilele lecţii de viaţă precum:
Lumea este a celor care se scoală de dimineaţă.
Nu trebuie să aştepţi totul de la alţii.
Sau, mai ales,
Ceea ce mi s-a întâmplat este poate şi din cauza mea.
Şi încă câte altele....
BUNUL SIMŢ nu trăia decât cu reguli simple şi practice, de genul:
Nu consuma mai mult decât ai.
şi principii educative clare precum:
Părinţii sunt cei care decid în cele din urmă.
Şi totuşi, BUNUL SIMŢ a început să piardă teren când părinţii au început să-i atace pe profesorii care credeau că şi-au făcut bine treaba dorind să-i înveţe pe elevi respectul şi bunele maniere.
Starea sa de sănătate s-a agravat şi atunci când a aflat că un învăţător a fost concediat pentru că a dojenit un elev prea excitat.
Starea sa de sănătate s-a agravat şi mai mult când şcolile au avut datoria să ceară şi să obţină o autorizaţie parentală pentru a pune un pansament pe o zgârietură a unui elev, în timp ce ei nu mai puteau să informeze părinţii asupra altor pericole, mult mai grave făcute de copil.
În cele din urmă, BUNUL SIMŢ şi-a pierdut dorinţa de viaţă când a constatat că scandalagii şi criminalii primeau un tratament mai bun decât victimele acestora.
A mai primit atâtea lovituri, şi fizice şi morale, când JUSTIŢIA a decis că nu este corect să depună mărturie împotriva unui hoţ din propria locuinţă, în timp ce hoţul putea să se plângă de agresiune şi atentat la integritatea sa fizică.
BUNUL SIMŢ şi-a pierdut toată încrederea şi orice legătură cu viaţa când a învăţat că o femeie, care nu a realizat că o cană de cafea fierbite poate să frigă şi, pentru câteva picături vărsate din nefericire pe piciorul acesteia, a pretins o despăgubire colosală de la un fabricant de cafetiere electrice, care s-a văzut obligat să-şi licenţieze întregul personal.
Şi, aşa cum o ştiţi cu siguranţă, moartea BUNULUI SIMŢ a fost precedată de decesul:
- părinţilor săi: ADEVĂRUL şi ÎNCREDEREA
- a soţiei sale DISCREŢIA
- a fiicei sale RESPONSABILITATEA şi a fiului său RAŢIONAMENTUL.
El a lăsat în întregime locul celor trei fraţi vitregi pe numele lor:
- Îmi cunosc drepturile.
- Este vina celuilalt.
- Sunt victima societăţii.
- Sigur, nu a fost multă lume la înmormântarea sa fiindcă nu sunt multe persoane care l-au cunoscut cu adevărat şi puţini sunt aceia care şi-au dat seama că a plecat dintre noi.Dar dacă VOI, voi vă amintiţi încă de el şi doriţi să menţineţi vie amintirea sa,
preveniţi-vă prietenii despre dispariţia regretatului nostru BUN SIMŢ, făcând. spre exemplu, să circule acest mesaj.

Niciun comentariu: